Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر پروژه ناهید یک در پژوهشگاه فضایی ایران، به مناسبت هفته جهانی فضا از طرح‌های پژوهشی مشترک با دانشگاه و تجهیز ایستگاه‌های زمینی پروژه ماهواره ناهید خبر داد.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، رحیم احسانی، رئیس پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل پژوهشگاه فضایی در نشست خبری که به مناسبت هفته جهانی فضا در این پژوهشگاه برگزار شد، درباره پیشرانش فضایی گفت: برای قرار دادن ماهواره‌ها در مدار و افزایش توان و برد آن‌ها به پیشرانش نیاز داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


احسانی درباره بلوک پیشرانش ادامه داد: مدل کیفی این بلوک را تا آخر سال به نتیجه می‌رسانیم به وسیله این بلوک می‌توان توان ماهواره‌ها را از ۴۰۰ کیلومتر به ۷۰۰۰ کیلومتر افزایش دهیم نمونه مهندسی این بلوک رونمایی شده است و بعد از ۳۵ تست و انجام آزمایش‌های تکمیلی امیدواریم تا پایان سال بتوانیم نقش و عملکرد این سامانه را اثبات کنیم تا سال آینده نمونه پروازی آن را رونمایی کنیم.

در ادامه این نشست علی جعفرصالحی، معاون طراحی و تضمین پژوهشگاه فضایی ایران بیان کرد: نیاز‌های ماموریتی معمولا امروزه از طریق شبکه‌های منظومه‌ای ماهواره‌ای تامین می‌شود منظور از شبکه‌های منظومه‌ای داشتن ماهواره‌هایی ارزان قیمت، کوچک و قابلیت بالا هستند که می‌توانند چندین ماموریت را انجام دهند.

وی ادامه داد: ظرفیت آنکه کشور به سمت ایجاد منظومه‌های ماهواره‌ای حرکت کند، وجود دارد؛ لذا یکی از ماموریت‌های پژوهشگاه فضایی این است که بتواند ظرفیت سازی کند و با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان کاری کند تا ماموریت‌ها منظومه‌ای شوند.

همچنین هادی رضایی، معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران عنوان کرد: این پژوهشگاه، چون متولی پژوهش و تحقیقات در کشور است وظیفه خود می‌داند از تمام پتانسیل‌های کشور استفاده کند؛ لذا یک طرح همکاری مشترک با دانشگاه‌ها دارد که طی آن تاکنون ۲۶۷ طرح پژوهشی تعریف شده است که به یک همکار و یک استاد در دانشگاه برای آن مشخص می‌شود و یک دانشجو یا تیم دانشجویی آن را انجام می‌دهند.

مریم موسوی، مدیر پروژه ناهید یک در پژوهشگاه فضایی ایران نیز در این نشست خبری بیان کرد: در حوزه پروژه‌های ماهواره‌ای نحوه بهره برداری از ماهواره‌ها و تجهیز ایستگاه‌های زمینی موضوعی است که شاید کمتر بدان توجه می‌شود.

موسوی ادامه داد: در حال حاضر در قشم و ماهدشت سه ایستگاه زمینی برای پروژه ماهواره‌ای ناهید نصب، راه اندازی و تست شده است ایستگاه‌های زمینی مشابه ماهواره‌ها پس از آماده سازی نیاز به بررسی و پایش‌های دوره‌ای دارند که خوشبختانه این امر به طور کامل از سوی تیم ماهواره ناهید در حال انجام است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پژوهشگاه فضایی ماهواره ناهید نشست خبری هفته جهانی فضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۷۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ فضانورد چینی به زمین بازگشتند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، آنها حدود ۹ ساعت قبل از ایستگاه فضایی تیانگونگ سفرشان به زمین را آغاز کرده بودند.

هر ۳ خدمه شنژو ۱۷ یعنی تانگ هونگبوُ تانگ شنگجی و جیانگ شینلین سالم و ایمن هستند. کپسول شنژو ۱۷ همراه یک موشک لانگ مارچ۲F در ۲۵ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی به فضا ارسال شد و ۶.۵ ساعت بعد به تیانگونگ رسید.

این دوازدهمین ماموریت ارسال فضانورد چین به فضا در کل و ششمین ماموریت سرنشین دار به تیانگونگ بود. علاوه بر آنچه گفته شد شنژو ۱۷ شامل جوانترین خدمه ای بودند که در ایستگاه تیانگونگ اقامت کردند.

خدمه ماموریت شنژو ۱۷ شش ماه پر ماجرا را در مدار پایین زمین گذراندند. آنها مجموعه ای از آزمایش های علمی انجام دادند و چند پیاده روی فضایی برای تعمیر پنل های خورشیدی تیانگونگ نیز انجام دادند که به دلیل برخورد زباله ها یا ریز سیارک ها آسیب دیده بود.

کد خبر 6093860 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر
  • فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند
  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • ژن درمانی به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • ژن درمان به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار
  • ۳ فضانورد چینی به زمین بازگشتند
  • فضانوردان چین به زمین بازگشتند
  • برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد
  • برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی