Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به صورت گسترده قرار است در جهان استفاده شود و بسیاری از مشکلاتی را که هم اکنون پهنای باند زمینی درگیر آن‌ها است، حل و فصل کند؛ اما اتصال به اینترنتی که از جایی فراتر از اتمسفر زمین در دسترس افراد قرار می‌گیرد، در خصوص امنیت اطلاعات ابهاماتی را برای کاربران به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گفت‌وگو به بررسی تاثیر استفاده از اینترنت ماهواره‌ای بر امنیت سایبری که یکی از مهم‌ترین ابعاد امنیت در همه کشور‌ها محسوب می‌شود پرداخته شده است. به علاوه با مطرح شدن بحث شبکه ملی اطلاعات و ضرورت راه اندازی آن در کشور، تقابل این دو اتصال شبکه با یکدیگر نیز یکی دیگر از موضوعات مطرح شده توسط علی کیائی فر کارشناس و مشاور فناوری اطلاعات و امنیت است.

کیائی فر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص وضعیت امنیت سایبری پس از اتصال کاربران ایرانی به اینترنت استارلینک گفت: اگر استارلینک به صورت رسمی وارد ایران شود (که خیلی بعید است) قطعا قوانین حاکم بر کشور در فضای مجازی را خواهد پذیرفت و طبق یک دستورالعمل همکاری از قوانین حاکم بر فضای مجازی کشور تبعیت خواهد کرد. اما اگر حضور استارلینک در ایران به صورت غیر رسمی باشد در حوزه جرم‌های سایبری چالش‌هایی را خواهیم داشت، اما این چالش‌ها چندان جدید هم نخواهند بود، چراکه همین الان هم به دلیل وجود فیلتر‌های زیاد، مردم ناچارا و به طور مداوم از فیلترشکن‌های مختلف و ناشناس استفاده می‌کنند و همین امر موجب می‌شود که هم امنیت شهروندان به خطر بیفتد و هم پیگیری جرایم سایبری توسط دستگاه‌های امنیتی سخت‌تر شود.

توسل مردم به استارلینک فلسفه ایجاد شبکه ملی اطلاعات را زیر سوال می‌برد

وی درباره شبکه ملی اطلاعات و ارتباط آن با اینترنت استارلینک افزود: قطعا یکی از چالش‌های بزرگ ما شبکه ملی اطلاعات خواهد بود. شبکه ملی اطلاعات به منزله یک سپر حفاظتی در سطح کشور است که یکی از کارکردهایش محفاظت در برابر تهدیدات سایبری بین المللی است.

کارشناس و مشاور فناوری اطلاعات و امنیت بیان کرد: با آمدن استارلینک تعداد زیادی از شهروندان که به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند همزمان به استارلینک هم متصل خواهند شد. همچنین مردم صرفا برای اتصال به سامانه‌های دولتی از شبکه ملی اطلاعات استفاده خواهد کرد و برای سایر نیازمندی‌های خود به استارلینک متوسل خواهند شد. با رواج استفاده از استارلینک در ایران، بخش زیادی از فلسفه وجودی شبکه ملی اطلاعات زیر سئوال خواهد رفت.

کیائی فر ادامه داد: این چالش‌ها بسیار جدی هستند و می‌توانند حاکمیت کشور بر فضای مجازی را نقض کنند. از اظهار نظر‌های پراکنده مسئولان هم چنین به نظر می‌رسد در نحوه مواجهه با استارلینک یک سردرگمی آشکار بین مسئولان وجود دارد.

وی هشدار داد: سال ۱۴۰۰ یک سال پر چالش برای فناوری اطلاعات در کشور است. سالی که از یک سو قرار است شبکه ملی اطلاعات تکمیل شود و از سوی دیگر احتمالا ایران زیر پوشش اینترنت ماهواره‌ای استارلینک قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید

جدال سرعت و سرقت؛ کدام یک از دو ویژگی بارز استارلینک پیروز میدان است؟/ تحریم ها گریبان ارائه اینترنت ماهواره ای در ایران را می گیرند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اینترنت ماهواره ای استارلینک اسپیس ایکس شبکه ملی اطلاعات اینترنت پرسرعت اینترنت ماهواره ای شبکه ملی اطلاعات فضای مجازی چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۲۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکرات اطلاعاتی- امنیتی ترکیه و سومالی

رئیس سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه با رئیس جمهوری سومالی درباره تقویت همکاری‌های امنیتی اطلاعاتی میان دو کشور گفت وگو کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، « ابراهیم کالین» رئیس سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه در کاخ ریاست جمهوری سومالی با « حسن شیخ محمود» رئیس جمهور این کشور دیدار و درباره گسترش همکاری‌های اطلاعاتی امنیتی میان ترکیه و سومالی با او گفت‌وگو کرد.

به نوشته روزنامه سومالی جدید، در این دیدار دو طرف در خصوص تقویت همکاری راهبردی ترکیه - سومالی در زمینه‌های مورد علاقه دو کشور به بحث و تبادل نظر پرداختند.

مبارزه با تروریسم بخصوص گروه تروریستی الشباب، افزایش ثبات و امنیت در شاخ آفریقا و گسترش همکاری اقتصادی میان ترکیه و سومالی از دیگر محورهای مورد بحث میان شیخ محمود و کالین بود.

موقعیت راهبردی سومالی و رویای ترکیه برای نفوذ در شاخ آفریقا

 رئیس سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه در سفر به موگادیشو با همتای سومالیایی خود دیدار و درخصوص راه‌های تقویت همکاری اطلاعاتی و امنیتی میان دو کشور با وی گفت وگو کرد.

ترکیه در سال 2108 توافقنامه تاسیس یک پایگاه نظامی در سومالی را  با دولت مودگادیشو امضای کرد و 24 فوریه 2024 توافقنامه تقویت همکاری‌های نظامی امنیتی میان ترکیه و سومالی امضاء شد. این توافقنامه شامل برگزاری رزمایش‌های مشترک، تبادل اطلاعات امنیتی و کمک‌های بشردوستانه است.

انتهای پیام/

  

دیگر خبرها

  • آلمان روسیه را به حمله سایبری به حزب صدر اعظم متهم کرد
  • شبکه هابل برای اولین بار با یک ماهواره ارتباط بلوتوثی برقرار می‌کند
  • سرویس استعلام آنلاین ملک در شهرداری‌های کلانشهرها راه‌اندازی می‌شود
  • توسعه ارتباطات سیار با نصب و راه‌اندازی دکل اینترنت سرعت در قلعه خواجه
  • اینترنت رایگان برای معلم‌ها
  • امنیت غذایی جهان تهدید می شود
  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • مذاکرات اطلاعاتی- امنیتی ترکیه و سومالی
  • معلم‌های «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • معلمان «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند