Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان صبح امروز در جریان برگزاری جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی این استان، اعلام کرد: سامانه ماهواره ای سپاس به منظور نظارت و جلوگیری از ساخت و ساز‌های غیرمجاز در استان هرمزگان از امروز یکشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ به صورت رسمی افتتاح و فعالیت خود را آغاز نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مجتبی قهرمانی با اشاره به مشارکت و همکاری استانداری و سازمان جغرافیایی ارتش با دادگستری استان برای راه‌اندازی سامانه پایش ساخت و ساز‌ها (سپاس)، هدف از راه‌اندازی سامانه سنجش از دور سپاس را استفاده از فناوری و امکانات پیش‌بینی شده در این سامانه به‌منظور جلوگیری از هرگونه تغییر کاربری اراضی و ساخت و ساز و تصرف غیرمجاز در مناطق مختلف استان هرمزگان از طریق رصد مستمر عنوان کرد.

این مقام قضایی بیان داشت: برای ایجاد تحول بر پایه فناوری و همچنین حفاظت و حراست از اراضی ملی و منابع طبیعی در راستای هوشمند سازی اقدامات دستگاه قضایی این سامانه با همکاری سازمان جغرافیایی ارتش و استانداری هرمزگان پس از توافق و تنظیم قراردادهای مربوطه راه اندازی شده است.

وی یادآور شد: از طریق این سامانه و بر اساس اطلاعاتی که از ماهواره دریافت می شود می توان هر چند روز یکبار ضمن پایش ساخت و سازها، تغییراتی را که بر روی اراضی اتفاق می‌افتد رصد نمود و پس از استخراج اطلاعات مربوط به هرگونه تجاوز و تعدی به حریم اراضی ملی و دولتی از طریق این سامانه با اتخاذ تدابیر پیشگیرانه و مقابله ای از اتلاف منابع ملی جلوگیری کرد.

رئیس شورای حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان هرمزگان همچنین اذعان داشت: راه اندازی سامانه سپاس یک کار بسیار نو، ویژه و تکنولوژی پایه است که اطلاعات را از ماهواره های فضایی دریافت می کند و از این طریق ما می‌توانیم با بهره گیری از فناوری، بهره وری و کارآمدی نیروهای انسانی خود را بالا ببریم و به صورت ۱۰۰ درصد از اراضی، حفاظت و حراست کنیم.

وی با اشاره به اینکه در نتیجه راه اندازی سامانه سپاس دیگر نیازی نیست که منتظر دریافت گزارشات دستگاه های مختلف در مورد تغییرات کاربری و تصرفات غیرقانونی اراضی باشیم، تصریح کرد: با استفاده از این سامانه همه تغییرات در اراضی و منابع طبیعی را به صورت مستمر و دوره ای استخراج خواهیم کرد و با توجه به آن، پیگیری های لازم را برای پیشگیری و مقابله انجام خواهیم داد.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان خاطرنشان کرد: سامانه سنجش از دور سپاس، یک سامانه فناورانه با تکیه بر دانش بومی و برخورداری از قابلیت مکان محور است که می‌تواند با استفاده از نقشه‌ها و تصاویر دقیق ماهواره ای، مختصات ساخت و ساز‌های مجاز و غیر مجاز را به تفکیک مشخص نماید.

قهرمانی تصریح کرد: استفاده از تصاویر ماهواره‌ای ثبت شده در این سامانه، ضمن صرفه جویی در هزینه ها، دستگاه‌های متولی و دستگاه‌های نظارتی را برای پایش و شناسایی اقدامات مجرمانه و تغییر کاربری‌های غیرمجاز و واکنش فوری جهت صیانت از اراضی ملی و منابع طبیعی به شکل قابل توجهی یاری خواهد کرد.

رئیس شورای قضایی استان هرمزگان خاطرنشان کرد: از مزایای این سامانه، وجود درگاهی واحد و بدون هیچ گونه محدودیت زمانی و مکانی برای ثبت درخواست‌های مرتبط با املاک و ردیابی و پیگیری آن‌ها، شناسایی گلوگاه‌های فساد و جلوگیری از زمین خواری و ارتقای دقت، سرعت و شفافیت در ارائه خدمات و پاسخ به استعلامات است.
 
وی قابلیت دیگر سامانه سپاس را نظارت بر دستگاه‌های متولی و برخورد با ترک فعل‌های صورت گرفته برشمرد و گفت: اطلاعات سامانه سپاس هر سه روز یکبار بروزرسانی می‌شود و در نتیجه تدابیر اتخاذ شده، این سامانه تمام مناطق استان هرمزگان را پوشش می دهد.

مجتبی قهرمانی همچنین اظهار داشت: در دوره استفاده آزمایشی از سامانه سپاس، این سامانه ۵۳۵ مورد گزارش تغییرات در اراضی را ثبت نموده که با توجه به این موضوع به یگان‌های حفاظت از اراضی دستور داده شده است که ظرف یک هفته این گزارشات را به صورت میدانی بررسی کنند و نتیجه آن را اعلام نمایند.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در پایان، از تشکیل کمیته‌ای تخصصی در شورای حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان به‌منظور بررسی اطلاعات فنی این سامانه خبر داد و گفت: راه‌اندازی سامانه سپاس علاوه بر کاهش نیاز به نیروی انسانی و عملیات زمینی، در پیشگیری از آسیب‌های احتمالی به هنگام بلایای طبیعی و حوادث غیرمترقبه نیز بسیار مؤثر است.

انتهای پیام/ 88055

منبع: فارس

کلیدواژه: سامانه ماهواره ای سپاس هرمزگان تغییر کاربری اراضی اراضی ملی و منابع طبیعی راه اندازی سامانه استان هرمزگان سامانه سپاس ماهواره ای ساخت و ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۸۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در نیشابور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: ایجاد بنا و تاسیسات، خاکبرداری و خاکریزی، گود برداری، پی کنی، دیوارکشی، فنس کشی، استقرار کانکس و آلاچیق، سوزاندن بقایا، قطع و ریشه کنی و خشک کردن باغات، احداث پارک و فضای سبز، استخر ذخیره آب و محوطه سازی از جمله موارد تغییر کاربری محسوب می شود و با متخلفان در این زمینه برخورد می شود.

 

علی مبارکی افزود: بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها، ماموران جهاد کشاورزی موظفند با حضور نماینده دادسرا راساً نسبت به قلع و قمع بنا و مستحدثات اقدام و وضعیت زمین را به حالت اولیه اعاده کنند.

 

رئیس اداره امور اراضی جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور هم گفت: ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی و باغی جاده بوژان در محدوده روستاهای حمیدآباد، تحت منظر و حصار بوژان قلع و قمع شد.

 

جهانداری با بیان اینکه عمده اجرای حکم قلع و قمع مربوط به زمین هایی بود که اطراف آن دیوارکشی شده بود، ابراز کرد: با توجه به اینکه اجرای دیوار مانع از دید کارشناسان شده بود و افراد در داخل زمین ها مشغول ویلا سازی شده بودند، تمامی این دیوار کشی ها تخریب شد.

 

وی بیان داشت: این اقدام قانونی منجر به قلع و قمع ۱۰ مورد دیوارکشی به مساحت ۵۶۰ مترمربع، یک استخر به مساحت ۵۰ متر مربع و معدوم سازی یک مورد تابلو مربوط به جاده سازی و قطعه بندی شد و ۴ هزار و ۳۰۰ متر مربع از اراضی کشاورزی آزادسازی شد.

 

جهانداری از مردم خواست: هرگونه تخریب و تغییر کاربری زمین‌ های کشاورزی را از طریق سامانه ۱۳۱ گزارش کنند.

 

دیگر خبرها

  • قلع و قمع ۵۱ فقره تغییر کاربری در محمودآباد
  • تخریب ساختمان‌ در منطقه جنگلی توسکستان گرگان
  • تخریب دو ساخت غیرمجاز در اسدآباد
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۷۵ هکتار از اراضی زراعی چهارباغ
  • تخریب ۱۲ ویلای غیرمجاز در چهارباغ البرز
  • ۴۳۰۰ متر مربع از اراضی کشاورزی نیشابور آزادسازی شد
  • قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در نیشابور
  • آغاز بکار دفتر استاندارد و استانداردسازی در چهارمحال و بختیاری
  • آغاز بکار مدرسه ملی روایت در سمنان
  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد