Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، صباح معتمدی یک کارآفرین کرمانشاهی با اشاره به ساخت اولین سامانه پایش ماهواره‌ای و هوایی مزرعه با نام "جووتیار" در این شرکت، گفت: جووتیار واژه‌ای کُردی به معنی «کشاورز» است و این سامانه در حقیقت برای کمک به کشاورزان طراحی شده است.

وی افزود: این سامانه تحت وب است و از تصاویر ماهواره‌ای سازمان فضایی اروپا و آمریکا استفاده می‌کند و دسترسی آن هم برای سازمان‌ها و هم برای کشاورزان امکان‌پذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این سامانه با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای، پایش وضعیت رشد و سلامت محصولات کشاورزی انجام و مشکلات اراضی کشاورزی نمایان می‌شود.

صباح معتمدی گفت: در گام اول دسترسی سامانه برای سازمان‌های کشاورزی فراهم شد که یکی از مهمترین خدمات در این زمینه برآورد سطح زیرکشت و تخمین عملکرد محصول است. در حال حاضر آمار دقیقی از سطح زیرکشت محصولات وجود ندارد و عمده آمار بصورت برآوردی است، اما در این سامانه با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و با استفاده از آنالیز دوره‌‎ای سطح زیرکشت هر محصول با صحت بالا به دست می‌آید.

وی افزود: از طرفی این سامانه قادر است برآورد میزان عملکرد محصول را با توجه به الگوریتم‌هایی که برای آن توسعه داده شده، داشته باشد و مشخص کند در این میزان سطح زیرکشت چقدر محصول برداشت خواهد شد. همین کاربرد کمک بزرگی برای سازمان‌های کشاورزی و برنامه ریزان این حوزه کشور خواهد بود، چرا که با داشتن آمار دقیق سطح زیرکشت و مقدار محصول برداشتی می توان بازار محصولات کشاورزی را به خوبی تنظیم و مدیریت و صادرات و واردات محصولات را کنترل کرد و اینطور نمی‌‎شود که یکبار محصولی در کشور آنقدر زیاد شود که کسی خریدار آن نباشد و یکبار آنقدر کمیاب شود که قیمت آن سربه فلک بکشد.

این کارآفرین کرمانشاهی با اشاره به اجرای پروژه ملی برای صندوق بیمه کشاورزی، گفت: در این پروژه پایش ماهواره‌ای از سطح زیرکشت چهار محصول گندم، جو، برنج و کلزا در سطح کشور انجام شد.

وی با بیان اینکه در گام بعدی دسترسی کشاورزان به سامانه تا پایان اردیبهشت ماه امسال فعال می شود، گفت: در این دسترسی کشاورزان و شرکت های کشت و صنعت قادر خواهند بود گوشه به گوشه اراضی کشاورزی خود را رصد کنند.

وی افزود: دقت ماهواره‌ای که در این سامانه مورد استفاده قرار گرفته ۱۰ متر است، یعنی در هر هکتار از اراضی کشاورزی ۱۰۰ نقطه ۱۰*۱۰ قابل رصد خواهد بود و در این ۱۰۰ نقطه اطلاعاتی مانند وضعیت رشد محصول، وضعیت کلروفیل، سطح برگ، نیتروژن، نیاز آبی و تنش های محصول به صورت پنج روز یکبار به صورت نقشه و نمودار گزارش می شود.

وی افزود: علاوه بر پایش ماهواره‌ای، خدمات هواشناسی ماهواره‌ای هم به کشاورزان در این سامانه ارائه می شود، به نحوی که گزارش وضعیت بارش، سرعت باد، رطوبت هوا و… به کشاورز اطلاع داده شده و پیش بینی وضعیت جوی چند روز آینده هم گزارش می‌شود.

معتمدی خاطرنشان کرد: امکان سفارش خدمات هوایی با پهپاد مانند سمپاشی و محلول‌پاشی هوایی و تصویربرداری چند طیفی هوایی با دقت پنج سانتیمتر و نیز مدیریت مالی هم در این سامانه فراهم شده است، به نحوی که گزارشی از هزینه کرد و درآمدهای کشاورزان محاسبه شده و در اختیار آنها قرار می‌گیرد و در نهایت مزیت دیگر این سامانه برقراری ارتباط کشاورز با کارشناسان کشاورزی است.

مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در حوزه پایش های ماهواره‌ای ادامه به خدمات دیگر این شرکت اشاره کرد و افزود: در کنار پایش ماهواره‌ای، خدمات هوایی هم به کشاورزان عرضه می‌شود و در ارائه این خدمات از پهپادها جهت سم پاشی یا محلول پاشی محصول استفاده می شود.

وی به مزیت‌های استفاده از پهپادها در انجام سم پاشی محصولات کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: در این روش صرفه جویی بسیاری در زمان صورت می‌گیرد، به نحوی که یک هکتار زمین کشاورزی تنها ظرف هفت تا هشت دقیقه سم پاشی می شود.

وی افزود: در این روش صرفه جویی بالایی در مصرف سم و آب هم صورت می‌گیرد، به نحوی که مصرف سم در این روش ۳۰ درصد نسبت به روش های دیگر کمتر است‌، همچنین میزان مصرف آب نیز به شدت کاهش یافته، به نحوی که اگر در سم پاشی معمولی یک لیتر سم با ۴۰۰ لیتر آب مخلوط می شود، در این روش هر لیتر سم تنها با ۹ لیتر آب مخلوط شده و برای سم پاشی استفاده می شود.

مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در حوزه پایش های ماهواره‌ای اظهار کرد: علاوه بر این در این روش از خسارت محصولات کشاورزی هم جلوگیری می شود، چرا که در روش‌های دیگر تجهیزات سم پاشی باید وارد مزرعه شوند که در این صورت احتمال آسیب محصول وجود دارد، اما در این روش محصول بدون آسیب و از هوا سم پاشی می شود.

این فناور کرمانشاهی به دقت بالای سمپاشی با استفاده از پهپاد نیز اشاره کرد و افزود: نازل‌های پهپاد به گونه ای هستند که سم به طور یکسان به تمام نقاط زمین می رسد و هیچ قسمتی از مزرعه بدون سم پاشی نمی ماند.

معتمدی در ادامه به خدمات فضا پایه این شرکت هم اشاره کرد و افزود: تصاویر ماهواره‌ای کاربرد وسیعی در بلایای طبیعی و مخاطرات دارند و در همین راستا در سال ۱۳۹۸ پروژه ملی «پایش خسارت سیل» را انجام داده و در هشت استان کشور از طریق ماهواره خسارت‌های سیل در حوزه کشاورزی را برآورد کردیم.

وی خاطرنشان کرد: این شرکت پایش های ماهواره‌ای در حوزه های نیرو، معدن و برنامه ریزی شهری و روستایی، ترافیک و… را هم در برنامه‌های خود دارد.

معتمدی با بیان اینکه هم اکنون ۹ نفر به شکل مستقیم در این شرکت مشغول به کار هستند، گفت: عمده خدمات شرکت در داخل کشور عرضه می‌شود و در حال حاضر رایزنی هایی صورت گرفته تا بتوانیم این خدمات را به کشور عراق هم صادر کنیم.

وی از پارک علم و فناوری به عنوان یکی از مهم ترین نهادهای حامی در کشور یاد کرد و افزود: پارک حامی جدی و موثری برای کسب و کارهای نوپا است، کسب و کارهایی که شاید در نبود پارک هرگز نمی توانستند روی پای خود بایستند و فعالیت کنند.

معتمدی تصریح کرد: مجموعه پارک خدمات خوبی از جمله تامین مکان، تسهیلات بانکی، معافیت مالیاتی، برگزاری دوره‌های آموزشی و ارائه مشاوره های حقوقی، حسابداری و بازاریابی را در اختیار کسب و کارهای نوپا قرار می دهد، اما از همه اینها مهمتر اعتماد به نفسی است که مجموعه پارک به شرکت ها داده و از آن‌ها در مسیر پیشرفت و رشد حمایت می‌کند.

کد خبر 5489672 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: پارک علم و فناوری کرمانشاه کشاورزی فناورانه و پژوهشی اینوتکس شرکت دانش بنیان حاکمیت سایبری فناوری فضایی همراه اول فیس بوک شرکت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اینترنت روسیه پارک فناوری پردیس تحقیقات علمی هوش مصنوعی تصاویر ماهواره ای محصولات کشاورزی پایش ماهواره ای سطح زیرکشت سم پاشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۸۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند

وزیر ارتباطات امروزد ر حاشیه جلسه هیئت دولت با اشاره به فاز اول پایگاه چابهار که برای پرتابگرهای سوخت جامد در دست ساخت است، گفت: امیدوارم فاز اول این پایگاه تا پایان سال به بهره‌برداری برسد و اوین پرتاب تا در سال جاری از این پایگاه شاهد باشیم.

عیسی زارع‌پور این تأسیسات فضایی جدید را یک پایگاه راهبردی و استراتژیک در صنعت فضایی کشور برای فرستادن ماهواره به فضا خواند و در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین درباره امکان ارائه خدمات به کشورهای دیگر و همسایه برای ارسال ماهواره به فضا از این پایگاه با بیان اینکه ما هم اکنون هم امکان ارائه این خدمات را به دیگر کشورها داریم، گفت: اما با راه اندازی این پایگاه جدید اکان قراردادن ماهواره‌های متنوعی در مدارها و لایه‌های مختلف و متعددی  فراهم می‌شود که دست ما را برای خدمت‌رسانی به کشورهای همسایه و کشورهای متقاضی و ارسال ماهواره به مدارهای مختلف جو بازتر خواهد کرد.

وی درباره اینکه درخواستی هم برای ارائه این سرویس از خارج تا کنون بوده، گفت: در حال پیگیری این مسئله هستیم و تلاشمان این است که تا پایان این دولت این خدمات را به کشورهای دیگر هم ارائه دهیم.

نمایندگاه قانون جرایم رایانه‌ای را مطالعه کنند

زارع‌پور در واکنش به اظهارات برخی نمایندگان که مدعی شده‌اند رفع فیلترینگ فقط با امضای رئیس جمهور ممکن است، با بیان اینکه  در این زمینه قانون وجود دارد و سازکار آن در قانون جرایم رایانه‌ای مشخص شده، گفت: به دوستان پیشنهاد می‌کنم قانون را یک بار مطالعه کنند.

بسته هدیه ۳۰ گیگ اینترنت برای معلمان

وزیر ارتباطات همچنین با تبریک روز معلم گفت: برای معلمان عزیزی که از طریق شاد با دانش‌آموزان در ارتباط هستند یک بسته هدیه اینترنت در نظر گرفتیم و تا سقف ۳۰ گیگابایت می‌توانند رایگان استفاده کنند.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • نصب تله‌های فرمونی جهت پایش آفات در شهرستان بن
  • ببینید | حمله پهپادی اوکراین به پایگاه هوایی روسیه
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • شناسایی، پایش و رصد تهدیدات موجود و پیش بینی تمهیدات مناسب
  • اولین کتابخانه ملی دیجیتال جهان در فنلاند راه‌اندازی شد
  • اولین کتابخانه دیجیتال ملی جهان در فنلاند راه‌اندازی شد
  • تسریع روند راه‌اندازی سامانه راهبردی ناوگان آتش‌نشانی تبریز